ZINC GLUCONATE

Zinc Gluconate таблетите содржат цинк, кој е суштински минерал кој се наоѓа во речиси секоја клетка и е од витално значење за бројни процеси во телото. Цинкот ја стимулира активноста на неколку ензими и затоа е вклучен во нормалниот раст на клетките и синтезата на протеини, плодноста и репродукцијата, нормално ниво на тестостерон, здрав имунитет. Придонесува да се одржи квалитетот на ноктите, косата и кожата.

  • Опис
  • Дозирање и начин на употреба
  • Коментари (0)

ЦинкГлуконат 70mg таблетите содржат цинк, кој е суштински минерал кој се наоѓа во речиси секоја клетка и е одвитално значење за бројни процеси во телото. Цинкот ја стимулира активноста на неколку ензими и затоа е вклучен во нормалниот раст на клетките и сексуалното созревање, здрав имунитет, варење и одржување на еластични зглобови.

ЦинкГлуконат 70mg таблетите од HealthAid лесно се апсорбираат и искористуваат од страна на организмот со што се постигнува оптимален ефект.

Цинкот е неопходен елемент. Цинкот придонесува за нормална плодност и репродукција, исто така придонесува да се одржи нормално нивото на тестостерон во крвта. Цинот придонесува за нормална синтеза на протеини, исто така придонесува да се одржат нормални ноктите, косата и кожата, и придонесува да се одржи нормален вид.

Возрасни и деца над 6 години една таблета на ден. Да не се надминува препорача­на­та дневна доза, освен ако не е поинаку советувано од соодветно квалифику­ва­но лице.

Коментари

Се уште нема коментари


Бидете прв(а) да коментира за “ZINC GLUCONATE”