Vitamin C 1000mg tab. Chewable

Витаминот Ц е клучен при создавање на колаген кој влегува во состав на крвните садови, кожата, непцата, забите, коските и сврзните ткива. Ги штити клетките од оксидативен стрес, го подобрува имунитетот, обезбедува нормален енергетски метаболизам и има природна антихистаминска активност. Неопходен е и за нормална апсорпција на железото. Формулата со шипка и ацерола е идеална за сите со чувствителен желудник.

 

Состав: Vitamin C 1000mg (Of which: Ascorbic acid 680mg, Sodium ascorbate 480mg), Rosehip powder 50mg, Acerola powder 50mg.

 • Опис
 • За што се употребува?
 • За кој се наменети?
 • Препорачана дневна доза
 • Reviews (2)

Витамин Ц придонесува за нормално формирање на колаген, како  структурен  протеин што дава поддршка на крвните садови, кожата, непцата, забите, коските и 'рскавицата. Витаминот Ц исто така ја зголемува апсорпцијата на железото и придонесува за намалување на заморот како и стимулирање на имунитетот. HealthAid Витаминот Ц е преполн со шипинка и ацерола, со голем процент на  биорасположливост и ресорптивност но и нежен за стомакот, без да предизвикува иритации на желудникот и цревата.

Состав: Vitamin C 1000mg (Of which: Ascorbic acid 680mg, Sodium ascorbate 480mg), Rosehip powder 50mg, Acerola powder 50mg.

 

 • Придонесува за одржување на нормална имунолошка функција за време и по интензивно физичко вежбање
 • Придонесува за нормално формирање на колаген
 • Придонесува за нормала структурна градба на крвните садови, коските, 'рскавицата, кожата, непцата и забите.
 • Учествува во повеќе ензимски реакции кои се важни во ефикасното функционирање на метаболизамот и ослободување на енергија
 • Придонесува за нормална функција на нервниот систем
 • Важен е за нормална психолошка функција
 • Придонесува во заштитата на клетките од оксидативниот стрес
 • Ја зголемува апсорпцијата на железо и придонесува за намалување на заморот
 • Оние кои треба да ја подобрат својата имунолошка состојба
 • Оние кои сакаат да одржат здрави коски, нокти, кожа, коса и еластични крвни садови
 • Оние кои се изложени на дејството на слободните  радикали
 • Оние кои бараат природен антихистамин
 • Оние со чувствителен желудник
 • Оние кои не можат да голтаат таблети

Таблетите витамин Ц 1000mg за џвакање може да се земат како дневен додаток во исхраната.

Наменети се за возрасни и деца над 12 години 1×1 таблета за џвакање, препорачано наутро со храна.

2 reviews for Vitamin C 1000mg tab. Chewable

 1. 3 out of 5

  Овој суплемент не е погоден за конзумација од страна на дијабетичари шоради фактот сека како засладувачџкористи декстроза (GI index 100) . ,Тоа треба да биде ставено како напомена.

  • Почитувани,

   Во Vitamin C 1000 Chewable нема декстроза.

   Срдечен поздрав,
   Тимот на HealthAid

 2. 5 out of 5

  Najdobar!


Add a review