Vitamin B 99 Complex

Vitamin B99 Complex се таблети со продолжено ослободување и содржат комбинација од хидросолубилни Б-витамини во максимални дневни препорачани дози. Б витамините се инволвирани скоро во секој процес што се одвива во нашето тело од ослободување на енергија до одржување на нервниот систем и дигестивниот систем како и здрава кожа.

 

Vitamin B 99 Complex во 2 таблети содржи:

Активна супстанција: витамин Ц (аскорбинска киселина) 240мг, витамин Б1 (тиамин HCI) 99мг, витамин Б2 (рибофлавин) 99мг, Витамин Б3 Ниацин (ниацинамид) 99мг, витамин Б6 (пиридоксин HCI) 25мг, холин битартрат 99мг, Пантотенска киселина (калциум пантотенат) 99мг, параамино бензоева киселина (PABA) 99мг, инозитол (PVP 5%) 99мг, Железо (железен глуконат) 9мг, Д-биотин 99мцг, фолна киселина 99мцг, витамин Б12 (цијанокобаламин) 20мцг.

Помошни супстанции: Средство за зголемување на волумен (ди-калциум фосфат, микрокристална целулоза), средство против згрутчување (веге. стеаринска киселина, силициум диоксид, веге. магнезиум стеарат), облога [хидроксипропил метилцелулоза (HPMC), калциум карбонат, полидекстроза, талк, триглицериди со среден ланец], природни бои (црни, жолти и црвени железни оксиди).

 • ОПИС
 • ЗА КОГО СЕ НАМЕНЕТИ?
 • ЗА ШТО СЕ УПОТРЕБУВА?
 • ПРЕПОРАЧАНА ДНЕВНА ДОЗА
 • Reviews (1)

Vitamin B99 Complex се таблети со продолжено ослободување и содржат комбинација од хидросолубилни Б-витамини во максимални дневни препорачани дози. Б витамините се инволвирани скоро во секој процес што се одвива во нашето тело од ослободување на енергија до одржување на нервниот систем и  дигестивниот  систем  како и здрава кожа.

 • Витамин Б1 помага на телото да се претворат јаглените хидрати во енергија и помага во метаболизмот на протеините и мастите.
 • Витамин Б2 учествува во многубројните метаболни процеси во организмот.
 • Ниацинот учествува  во метаболизмот на јаглени хидрати.
 • Витамин Б12 учествува во сите клеточни процеси, но особено во оние на гастроинтестиналниот тракт, на нервниот систем, и коскената срцевина и да им помогне во развојот на црвени крвни зрнца.
 • Пантотенската киселина промовира голем број на метаболички реакции од суштинско значење за раст и благосостојба.
 • Биотин игра витална улога во многу метаболички процеси.
 • Витаминот Ц е додаден за да се обезбеди антиоксидативна  заштита  на ткивата и да  помогне во стимулирањето на  имунолошкиот систем.
 • Оваа формула исто така, вклучува железо, кое им помага на црвените крвни клетки при преносот на кислород.

Vitamin B 99 Complex во 2 таблети содржи:

Активна супстанција: витамин Ц (аскорбинска киселина) 240мг, витамин Б1 (тиамин HCI) 99мг, витамин Б2 (рибофлавин) 99мг, Витамин Б3 Ниацин (ниацинамид) 99мг, витамин Б6 (пиридоксин HCI) 25мг, холин битартрат 99мг, Пантотенска киселина (калциум пантотенат) 99мг, параамино бензоева киселина (PABA) 99мг, инозитол (PVP 5%) 99мг, Железо (железен глуконат) 9мг, Д-биотин 99мцг, фолна киселина 99мцг, витамин Б12 (цијанокобаламин) 20мцг.

Помошни супстанции: Средство за зголемување на волумен (ди-калциум фосфат, микрокристална целулоза), средство против згрутчување (веге. стеаринска киселина, силициум диоксид, веге. магнезиум стеарат), облога [хидроксипропил метилцелулоза (HPMC), калциум карбонат, полидекстроза, талк, триглицериди со среден ланец], природни бои (црни, жолти и црвени железни оксиди).

 • За лица кои се чувствуваат заморено и исцрпено
 • За лица со слаб апетит
 • Лица кои страдаат од невропатии и невралгии
 • Лица со нарушувања на дигестивниот систем
 • Лица кои губат од својата телесна тежина
 • Може да помогне при ошетувања на периферниот нервен ситем (невралгии и невропатија)
 • Може да помогне во многубројните метаболни процеси на организмот
 • Може да помогне при дигестивните нарушувања
 • Може да помогне при зголемување на телесната тежина

Возрасни и деца над 14 години, 1-2 таблети дневно по јадење. Не надминувајте ја препорачаната дневна доза освен ако не е поинаку советувано од страна на соодветно квалификувано лице.

1 review for Vitamin B 99 Complex

 1. 5 out of 5

  Dolicna kombinacija na sostojki


Add a review