VitaminB12 Spray 1000 µg

Vitamin B12 Spray 1000 µg претставува уникатна формулација за сублингвална употреба која ви овозможува лесна, брза и безболна апликација на високи, терапевтски дози на витаминот Б12. Воедно овозможува најбрз начин на ресорпција и искористливост. Наменет е за лица со мегалобласта анемија, лица со ресекција на желудник и црева, вегани и вегетаријанци, спортисти.

 • ОПИС
 • За кого е наменет?
 • За што се употребува?
 • Начин на употреба
 • Коментари (1)

Vitamin B12 Spray 1000 µg претставува уникатна формулација за сублингвална употреба која ви овозможува лесна, брза и безболна апликација на високи, терапевтски дози на витаминот Б12. Постојат бројни студии кои ја докажуваат ефикасната сублингвална  ресорпција на вит Б12.

Витамин Б 12 спрејот содржи:

 • Витаминот Б 12 е многу значаен витамин за човечкиот организам, тој е неопходен при правилниот развој на еритроцитите (црвени крвни зрнца)и за одржување на здрав нервен систем. Недостатокот на Б12 може да настане заради негов намален внес преку исхраната, нарушена желудочна или тенкоцревна функција, пернициозна анемија итн.
 • Витамин Ц – има силно антоиоксидативно дејство, го зацврстува ѕидот на крвните садови и на капиларите. Неопходен е за одржување на имуниот систем.
 • Витаминт Б6 – помага да се преработат амино-киселините, потребен е да се создаде серотонинот, мелатонинот и допаминот, помага во создавање на невро-трансмитерите, па поради тоа помага во регулирањето на умствените процеси.
 • Фолна Киселина - учествува во клеточната репликација и клеточната синтеза на протеини во целото тело. Многу е важен при состојба на брза клеточна репликација, како што е бременоста.
 • Лица со мегалобласта анемија
 • Лица со гастректомија и тенкоцревна ресекција
 • Лица со недостаток на интризинг факторот
 • Вегани и вегетаријанци
 • Лица кои употребуваат ампуларна форма на Б12
 • Лечење на мегалобластна анемија
 • Невропатии
 • Пернициозна анемија

Vitamin B12 Sray  се аплицира на тој начин  што се  прска под јазик. По уотеба препорачано е да не се јаде и да не се пие ништо во наредните 20-30 мин. Целото пакување е за 100 дена.

Дозирањето треба да биде определено од страна на лекар!

1 review for VitaminB12 Spray 1000 µg

 1. 5 out of 5

  delue super


Додадете коментар