Selenium 200 µg

Selenium 200 µg таблетите на HealthAid, придонесуваат за заштита на ткивата од оксидативно оштетување предизвикано од слободни радикали и придонесува за нормална функција на тироидната жлезда и имуниот систем, одржување на здрава коса и нокти и нормална сперматогенеза.

 

Состав: Selenium 200μg.

 • Опис
 • За што се употребува?
 • За кој се наменети?
 • Препорачана дневна доза
 • Reviews (0)

Селенот е основен елемент во траги кој го користи имунолошкиот систем поради неговите моќни антиоксидантни својства и овозможува одржување на нормално ниво на имунитетот. Тој помага во заштита на клетките од оксидантни оштетувања и придонесува за нормална функција на тироидата  жлезда, одржувањето на здрава коса и нокти и исто така придонесува кон нормална сперматогенеза. Selenium таблетите се специјално формулирани со користење на натриум-селенат. Оваа форма овозможува посилна апсорптивна  форма на селен и овозможува максимално искористување.

Состав: Selenium 200μg.

 • Придонесува за нормална сперматогенеза.
 • Придонесува за одржување на нормалната состојба на косата и ноктите.
 • Придонесува за нормално функционирање на имунолошкиот систем и нормално функционирање на тироидната жлезда.
 • Придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес.

Селен 200 µг таблетите може да бидат корисни за:

 • Лица кои се изложени на загадување од околината и хемикалии.
 • Пушачи, лица кои пијат прекумерни количини на алкохол.
 • Лица на кои им е потребна поддршка низ процесот на стареење.
 • Лица кои сакаат да го намалат оштетувањето од слободни радикали.
 • Лица кои сакаат да го зачуваат здравјето на срцето и тироидната жлезда.

 

Предупредување:

Производот не смее да се користи како замена за разновидна исхрана. Ве молиме пред да го земете овој производ да се консултирате со вашиот лекар доколку боледувате од некоја болест, доколку земате лекови, ако сте бремени или доите или пак сте алергични на нешто.

Возрасните лица и децатa над  12 години  употребуваат една таблета дневно. Возрасните лица може да ја зголемат дозата до две таблети дневно доколку е потребно. Да не се пречекорува препорачаната дневна доза освен доколку тоа не е препорачано од соодветно квалификувано лице.

 

Можни несакани дејства:

Како и сите медицински производи и Selenium 200 µг таблетите може да има несакани дејства, иако истите не се јавуваат кај сите пациенти.

Многу ретко може да се јават локални реакции на преосетливост.

Reviews

There are no reviews yet.


Be the first to review “Selenium 200 µg”