Osteovit 60 Tablets

Osteovit таблетите се специјално формулирани со помош на специјална мешавина од калциум, балансирана со витамини и минерални за да се обезбеди производ кој ќе овозможи  синергистички максимална апсорпција и користење од страна на организмот. Калциумот е од суштинско значење за коскените структури, а витаминско-минералниот комплекс дава  нутритивна поддршка.

 

Состав во две таблети: Vitamin A (2500 iu) 750μg, Vitamin D (100 iu) 2.5μg, Vitamin C 30 mg, Vitamin B1 (Thiamine HCl) 1.2mg, Vitamin B2 (Riboflavin) 1.6mg, Vitamin B3 (Nicotinamide) 18mg, Pantothenic Acid 5mg, Vitamin B6 (Pyridoxine HCl) 4mg, Vitamin B12 (Cyаnocobalamin) 2μg, Folic Acid (Folacin) 300 μg, Vitamin K (Phytonadione) 70μg, Biotin 30 μg, Calcium 800mg, Iron 12mg, Zinc 5mg, Copper 1mg, Manganese 2mg.

  • Опис
  • Дозирање и начин на употреба
  • Reviews (1)

Osteovit таблетите се специјално формулирани со помош на специјална мешавина од калциум, балансирана со витамини и минерални за да се обезбеди производ кој ќе овозможи  синергистички максимална апсорпција и користење од страна на организмот. Калциумот е од суштинско значење за коскените структури, а витаминско-минералниот комплекс дава нутритивна поддршка.

Состав во две таблети: Vitamin A (2500 iu) 750μg, Vitamin D (100 iu) 2.5μg, Vitamin C 30 mg, Vitamin B1 (Thiamine HCl) 1.2mg, Vitamin B2 (Riboflavin) 1.6mg, Vitamin B3 (Nicotinamide) 18mg, Pantothenic Acid 5mg, Vitamin B6 (Pyridoxine HCl) 4mg, Vitamin B12 (Cyаnocobalamin) 2μg, Folic Acid (Folacin) 300 μg, Vitamin K (Phytonadione) 70μg, Biotin 30 μg, Calcium 800mg, Iron 12mg, Zinc 5mg, Copper 1mg, Manganese 2mg.

** Не содржат квасец, глутен, пченица, соја, млечни производи, вештачки бои и ароми

** Додатоци во исхраната не треба да се користат како замена за разновидна и урамнотежена исхрана и здрав начин на живот.

Возрасни и деца над 14 години една до две таблети на ден. Да не се надминува препорачаната дневна доза, освен ако не е поинаку советувано од соодветно квалификувано лице.

1 review for Osteovit 60 Tablets

  1. 5 out of 5

    Му го препорачувам на секој спортист


Add a review