NeuroForte®

Здрав нервен систем ни овозможува да воспоставиме хармонија и баланс на сите сетила. Важен фактор за здрав нервен систем е соодветен бaланс на мозочните невротрансмитери (хемиски супстанци кои пренесуваат информации од една нервна клетка до друга) . Невроните имаат потреба од енергија од хранливите материи кои се наоѓаат во крвта, како гликоза и кислород, кои постојано се обновуваат за невроните да можат да продолжат добро да функционираат.

  • Опис
  • Дозирање и начин на употреба
  • Reviews (0)

Здрав нервен систем ни овозможува да воспоставиме хармонија и баланс на сите сетила. Важен фактор за здрав нервен систем е соодветен бaланс на мозочните невротрансмитери (хемиски супстанци кои пренесуваат информации од една нервна клетка до друга) . Невроните имаат потреба од енергија од хранливите материи кои се наоѓаат во крвта, како гликоза и кислород, кои постојано се обновуваат за невроните да можат да продолжат добро да функционираат.
Антиоксидантите се најважните материи кои учествуваат во поддршката на нормалното функционирање на клетките.
Нашиот мозок создава огромен број на слободни радикали кои ги оштетуваат клетките, а  антиоксидантитe помагаат во неутрализирање на слободните радикали и ги штитат невроните во нашиот мозок, можат да дадат поддршка во снабдувањето на мозокот со хранливи материи.

* Не содржат  квасец, глутен, пченица, млечни производи, шеќер, сол, вештачки бои, конзерванси и ароми.

 

** Додатоци во исхраната не треба да се користат како замена за разновидна и урамнотежена исхрана и здрав начин на живот.

Возрасни и деца над 14 години една до две таблети дневно по јадење. Не надминувајте ја препорачаната дневна доза освен ако не е поинаку советувано од страна на соодветно квалификувано лице.

Reviews

There are no reviews yet.


Be the first to review “NeuroForte®”