MagCitra 1900mg

MagCitra e високо апсорбирачки Магнезиум цитрат од 1900 mg. Производот овозможува оптимална поддршка за нормално функционирање на мускулите и нервниот систем, а придонесува и за цврстината на коските и забите.

 

Состав во две таблети: Magnesium citrate 1900mg, Which provides Elemental Magnesium 300mg.

  • Опис
  • Дозирање и начин на употреба
  • Reviews (0)

MagCitra e високо апсорбирачки Магнезиум цитрат 1900 mg. Оптимална поддршка за здрава функција на мускулите, цврсти коски и заби

Магнезиум цитратот е најапсорптивната форма на магнезиум. Тој е неопходен минерал кој има важна улога во поддршката за нормално функционирање на мускулите и нервниот систем. Исто така придонесува во изградбата на здрави коски и заби. Магнезиумот помага да се намали заморот. Придонесува во балансот на електролити, ја нормализира енергијата на метаболизмот и ги синтетизира протеините.

Состав во две таблети: Magnesium citrate 1900mg, Which provides Elemental Magnesium 300mg.

За возрасни  и деца над 14 години, една до две таблети на ден на празен стомак. Да не се надминува препорача­на­та дневна доза, освен ако не е поинаку советувано од соодветно квалифику­ва­но лице.

Не е додадено шеќер или сол. Не содржи квасец,глутен,пченица соја и млечни состојки. Не содржи вештачки бои,конзерванси и ароми. Погодно за вегетаријанци и вегани.

Reviews

There are no reviews yet.


Be the first to review “MagCitra 1900mg”