Kelp (iodine)

HealthAid Кelp обезбедува аминокиселини, витамини, минерали и траги од елементи. Кеlp е особено богат со јод. Јодот придонесува за нормално производство на тироидни хормони, функциoнирање на тироидната жлезда, нормално функционирање на нервниот систем и одржување на нормална кожа. Додатокот на лисја од луцерка обезбедува природен извор на витамин А, Ц, Е & К и минерали како калциум, калиум, фосфор и железо.

 

3 таблети содржат:

Активна супстанција: Келп (јод) 900мг кој обезбедува јод 450µг, прав од лисја од луцерка 150мг,

Помошни супстанции: Средство за зголемување на волуменот (дибазичен-калциум фосфат), средство против згрутчување (стеарична киселина, магнезиум стеарат), акација гума, oбложување [поливинилпиролидон (ПВП)].

 • ОПИС
 • ЗА ШТО СЕ УПОТРЕБУВААТ?
 • ЗА КОГО СЕ НАМЕНЕТИ?
 • ПРЕПОРАЧАНА ДНЕВНА ДОЗА:
 • Reviews (0)

HealthAid Кelp обезбедува аминокиселини, витамини, минерали и траги од елементи. Кеlp е особено богат со јод. Јодот придонесува за нормално производство на тироидни хормони, функциoнирање на тироидната жлезда, нормално функционирање на нервниот систем и одржување на нормална кожа. Додатокот на лисја од луцерка обезбедува природен извор на витамин А, Ц, Е & К и минерали како калциум, калиум, фосфор и железо.

 

Што содржат Келп (јод) таблетите:

3 таблети содржат:

Активна супстанција: Келп (јод) 900мг кој обезбедува јод 450µг, прав од лисја од луцерка 150мг,

Помошни супстанции: Средство за зголемување на волуменот (дибазичен-калциум фосфат), средство против згрутчување (стеарична киселина, магнезиум стеарат), акација гума, oбложување [поливинилпиролидон (ПВП)].

 • Потребни се за синтеза на тироидни хормони.
 • Придонесуваат за нормално функционирање на тироидната жлезда.
 • Корисни се за нормален развој на нервниот систем кај фетусот.
 • Корисни се за менструални грчеви.
 • Подобрување на развојот на мозокот.
 • Придонесуваат за одржување на добра дигестија и намалување на гасови и констипација.
 • Придонесуваат за зголемување на нивото на енергија.
 • Корисни се за апетитот и може да помогнат при слабеење благодарение на нивните стимулирачки својства за метаболизмот.
 • Оние кои имаат проблеми со тироидната жлезда.
 • Оние кои сакаат да го одржат здравјето на тироидната жлезда како и целокупната благосостојба на организмот.
 • Оние кои се на програма за слабеење.
 • Луѓе кои сакаат да одржуваат здрав дигестивен систем.

Возрасни и деца над 12 години: три таблети дневно со оброк. За време на бременост земајте само една таблета дневно со храна. Да не се пречекорува препорачаната дневна доза освен доколку тоа не е препорачано од соодветно квалификувано лице.

Reviews

There are no reviews yet.


Be the first to review “Kelp (iodine)”