Junior-vit 30 Tablets

Junior-vit таблетите се специјално формулирани за да им ги обезбедат сите витамини, минерали и додатни елементи на Вашите деца како додаток во нивната исхрана.

 

Состав: Vitamin A 450μg, Vitamin D (400iu) 10μg, Vitamin E 7mg, Vitamin C 45mg, Thiamin (Vitamin B1) 1mg, Riboflavin (Vitamin B2) 1.2mg, Niacin (Vit B3) 10mg, Vitamin B6 1.4mg, Folic Acid 100μg, Vitamin B12 1.4μg, Biotin 30μg, Pantothenic Acid 5mg, Iron 10mg, Zinc 4mg, Iodine 50μg, Manganese 0.5mg, Selenium 20μg, Copper 0.6mg, Molybdenum 50μg, Chromium 20μg, Choline Bitartrate 25μg, Inositol 5mg, Para amino benzoic acid 2. 5mg, Citrus Bioflavonoid Complex 20mg, Inulin (FOS) 150mg.

  • Опис
  • Препорачана дневна доза
  • Reviews (1)

Junior-vit таблетите се специјално формулирани за да им ги обезбедат сите витамини, минерали и додатни елементи на Вашите деца како додаток во нивната исхрана.

Секојдневниот модерен и брз начин на живот често не доведува во состојба нездраво да се храниме, како ние така и нашите деца, па затоа со цел   да може детето правилно да расте неопходни се витамински додатоци на исхраната. Junior-vit таблетите се вкусен додаток на секојдневната исхрана, богати со витамини, минерали и додатни елементи.

Состав: Vitamin A 450μg, Vitamin D (400iu) 10μg, Vitamin E 7mg, Vitamin C 45mg, Thiamin (Vitamin B1) 1mg, Riboflavin (Vitamin B2) 1.2mg, Niacin (Vit B3) 10mg, Vitamin B6 1.4mg, Folic Acid 100μg, Vitamin B12 1.4μg, Biotin 30μg, Pantothenic Acid 5mg, Iron 10mg, Zinc 4mg, Iodine 50μg, Manganese 0.5mg, Selenium 20μg, Copper 0.6mg, Molybdenum 50μg, Chromium 20μg, Choline Bitartrate 25μg, Inositol 5mg, Para amino benzoic acid 2. 5mg, Citrus Bioflavonoid Complex 20mg, Inulin (FOS) 150mg.

 

Деца над 7 години, џвакаат една таблета на ден. Да  не го надминувате препорачаниот дневен внес, освен ако не е препорачан од соодветно квалификувано лице.

Овој производ содржи железо кое ако прекумерно се зема, може да биде штетно за многу мали деца. Да се чува надвор од дофат на деца.

** Додатоците во исхраната не треба да се користат како замена за разновидна исхрана

1 review for Junior-vit 30 Tablets

  1. 5 out of 5

    Otkako pocna da odi sin mi vo uciliste sekojdnevno go koristime


Add a review