ImmuProtect

ImmuProtect®  се состои од моќни природни екстракти, антиоксиданти, витамини и минерали познати по нивната стимулација на имунолошкиот систем, и по нивните антивирусни, антибактериски и антивоспалителни својства.

 

1 таблета содржи:

Активна супстанција: Витамин Ц 1000 mg[калциум аскорбат, хидрокси пропил метил целулоза(HPMC)], Цинк 15 mg, Прав од митаке печурка 225 mg, Рутин  100 mg, eкстракт од астрагалус (еквивалент на 230 mg прав од астрагалус) 57.5 mg (корен од Astragalus membranaceus),, eкстракт од прополис (еквивалент на 150 mg прав од прополис) 37.5 mg, кверцетин 75 mg.

Помошни супстанции: средство за зголемување на маса (микрокристална целулоза), средство против згрутчување (раст.магнезиум стеарат, силика), стабилизатор (кроскармелоза натриум), средство за глазура (HPMC, глицерин).

 • ОПИС
 • ЗА ШТО СЕ УПОТРЕБУВААТ?
 • ЗА КОГО СЕ НАМЕНЕТИ?
 • ПРЕПОРАЧАНА ДНЕВНА ДОЗА:
 • Reviews (0)

ImmuProtect® таблетите се состојат од моќни природни екстракти, антиоксиданти, витамини и минерали познати по нивната стимулација на имунолошкиот систем и по нивните анти-вирусни, анти-бактериски и анти-воспалителни својства.

Витамин Ц (1000 mg чист L-аскорбат ) ги штити клетките на имунолошкиот систем од штетното дејство на слободните радикали, го зајакнува имунитетот со зголемување на производството на интерферон. 

ImmuProtect   има исклучително висока доза на витамин Ц, што е многу важно затоа што според истражувањата, витаминот Ц е корисен во борбата против инфекциите само кога се користи во дози повисоки од 500mg на ден. Според Линус Паулинг “Ефективноста на витаминот Ц во обезбедувањето заштита од вирусни заболувања резултира од неговата функција во синтезата и активноста на интерферонот при спречување на навлегувањето на вирусот во клетките ... за многу луѓе 1000 до 2000 mg витамин Ц на ден е оптимална стапка на ингестија.“

Цинкот ги инхибира вирусот на грип и другите вируси. Земањето цинк на почетокот на настинка или грип помага во минимизирање на нивната сериозност и времетраење. „Во 2014 година, при мета-анализа на 67 студии истражувачите откриле дека цинкот е најдобриот додаток за спречување на настинки" . Цинкот администриран во рок од 24 часа од почетокот на симптомите го намалува времетраењето на симптомите кај обична настинка. 

Екстрактот од астрагалус е добро познат и ефикасен зајакнувач на енергијата и имунитетот. Едно истражување ја открило неговата способност да ги контролира имуните клетки на Т-помошниците со регулирање на имуните одговори на организмот. Според резултатите од студијата, астрагалусот ја зголемил способноста на имуните клетки (вклучително и макрофагите и природните клетки убијци) да се борат против натрапниците (вклучително и вирусите) за пет до шест пати ".

Екстрактот од прополис се покажа како ефикасен против бактериски и вирусни инфекции.  Исто така се користи за подобрување на способноста на имунолошкиот систем во борба против микробите.

Правот од печурката Маитаке е силен имунолошки стимулант. Според една студија „Имуномодулирачките глукани од печурките Маитаке и Шитаке силно ја стимулираат и клеточната и хормоналната гранка на имунолошки реакции“.

Рутин вклучен во ImmuProtect, има антиинфламаторни својства и е корисен за ублажување на симптомите на респираторни инфекции. 

Кверцетинот помага во намалување на воспалението и симптомите на алергија со намалување на покачените нивоа на хистамин. Исто така, помага во заштита од вирусни инфекции бидејќи е познато дека има антивирусни својства.

ImmuProtect® делува уште подобро кога се комбинира со додатоци на витамин Д3 и магнезиум во HealthAid.

 

Што содржат ImmuProtect таблетите:

1 таблета содржи: 

Активна супстанција: Витамин Ц 1000 mg[калциум аскорбат, хидрокси пропил метил целулоза(HPMC)], Цинк 15 mg, Прав од митаке печурка 225 mg, Рутин  100 mg, eкстракт од астрагалус (еквивалент на 230 mg прав од астрагалус) 57.5 mg (корен од Astragalus membranaceus),, eкстракт од прополис (еквивалент на 150 mg прав од прополис) 37.5 mg, кверцетин 75 mg.

Помошни супстанции: средство за зголемување на маса (микрокристална целулоза), средство против згрутчување (раст.магнезиум стеарат, силика), стабилизатор (кроскармелоза натриум), средство за глазура (HPMC, глицерин).

 • Помогаат да се зајакне активноста на имунолошкиот систем .
 • Помогаат да се намали ризикот од вирусни и бактериски инфекции.
 • Помогаат во олеснување на симптомите на вирусни и бактериски инфекции.
 • Делуваат како  моќен антиоксидант и ги штити имуните клетки од оксидативно оштетување.
 • Делува  како потентно антиинфламаторно средство.
 • Може да помогне во намалување на знаците на алергија со намалување на нивото на хистамин.
 • Оние кои чувствуваат симптоми на вирусни и бактериски инфекции.
 • Луѓе кои сакаат да го минимизираат времетраењето или фреквенцијата на настинка или грип и други вирусни и бактериски инфекции.
 • Оние кои сакаат да го зајакнат својот имунитет.
 • Здравствени работници или луѓе кои се повеќе изложени на инфекција.
 • Луѓе кои сакаат да одржуваат општо здравје и благосостојба.

Возрасни и деца над 12 години, една таблета дневно. Не го надминувајте препорачаниот дневен внес, освен ако не ве советува соодветно квалификувано лице.

Reviews

There are no reviews yet.


Be the first to review “ImmuProtect”