Esterified Vitamin C 500 mg

Естерифицираниот витамин Ц содржи калциум аскорбат – единствена некиселена форма на витамин Ц. Тој функционира биолошки како и другите форми на витамин Ц, но има и дополнителна корист од побрза апсорпција и подолго задржување во имунолошкиот систем.

 

1 таблета содржи:

Активна супстанција: Витамин Ц  1000 mg (како калциум аскорбат), Комплекс на цитрусни биофлавоноиди: 100 mg (мин 35% хесперидин), Ацерола (мин 25% витамин Ц) 30 mg, шипка 30 mg, рутин 30 mg, кверцетин 30 mg.  

Помошни супстанции: агенс за зголемување на волуменот (микрокристална целулоза, ди-калциум фосфат), средство против згрутчување (силикон диоксид, вег. магнезиум стеарат), oбложување [поливинилпиролидон (ПВП)].

 • ОПИС
 • ЗА ШТО СЕ УПОТРЕБУВААТ?
 • ЗА КОГО СЕ НАМЕНЕТИ?
 • ПРЕПОРАЧАНА ДНЕВНА ДОЗА:
 • Reviews (0)

Формулацијата за стерилизиран витамин Ц, HealthAid, исто така, содржи природни антиинфламаторни и имунолошки стимулирачки флавоноиди (рутин, кверцетин, цитрусни биофлавоноиди и хесперидин), ацерола и шипинка (богат извор на природен витамин Ц и биофлавоноиди), што го прави уникатен комплекс. Овие флавоноиди не само што значително ја подобруваат апсорпцијата и ефикасноста на витамин Ц, туку исто така даваат многу други здравствени придобивки, вклучувајќи подобрена еластичност на sидовите на крвните садови, намалена пропустливост на капиларите (најмалите крвни садови), намалено воспаление и подобрена циркулација на крвта.

Естерифицирана е некисела форма на витамин Ц бидејќи има неутрална pH вредност. Во клиничките испитувања, на лица кои се чувствителни на кисела храна, им бил даден или аскорбат на калциум (естерифициран витамин Ц) или витамин Ц во форма на аскорбинска киселина. Според резултатите, оние кои земале аскорбат на калциум немале симптоми поврзани со зголемена киселост на желудникот.

Клиничките студии покажаа дека зголемувањето на нивото на витамин Ц во белите крвни клетки може да биде многу важно за одржување на силен имунитет и заштита од вирусни и бактериски инфекции. Естерифициран витамин Ц може да биде поефикасен во зајакнувањето на имунитетот бидејќи останува во клетките на имунолошкиот систем значително подолго од редовниот витамин Ц.

 

Што содржат Esterified Vitamin C 500 mg таблетите:

1 таблета содржи: 

Активна супстанција: Витамин Ц  1000 mg (како калциум аскорбат), Комплекс на цитрусни биофлавоноиди: 100 mg (мин 35% хесперидин), Ацерола (мин 25% витамин Ц) 30 mg, шипка 30 mg, рутин 30 mg, кверцетин 30 mg.  

Помошни супстанции: агенс за зголемување на волуменот (микрокристална целулоза, ди-калциум фосфат), средство против згрутчување (силикон диоксид, вег. магнезиум стеарат), oбложување [поливинилпиролидон (ПВП)].

 • Придонесува за нормалната функција на имунолошкиот систем.
 • Придонесува за нормалната функција на нервниот систем и нормалната психолошка функција.
 • Придонесува за нормален метаболизам што дава енергија.
 • Ја зголемува  апсорпцијата на железо и придонесува за намалување на заморот.
 • Придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес.
 • Придонесува за нормално формирање на колаген, неопходен за нормална функција на кожата, непцата, забите и 'рскавицата.
 • Оние кои треба да ја зголемат активноста  на имунитет.
 • Оние кои сакаат да одржуваат здрави коски, нокти, кожа, коса и силни крвни садови.
 • Оние кои се изложени на оштетување на слободните радикали.
 • Оние кои бараат природен антихистамин.
 • Оние со чувствителен стомак.

Кога треба да земам таблети Esterified Vitamin C 500 mg? 

Естерифицираните таблети од 500 mg витамин Ц може да се земаат како додаток во исхраната дневно, заедно со здравата исхрана што води кон добро здравје и благосостојба за секого.

Возрасни и деца над 12 години една таблета на ден со храна. Да не се пречекорува препорачаната дневна доза освен доколку тоа не е препорачано од соодветно квалификувано лице. 

Ако сте употребиле повеќе таблетите од препорачаното:

Не се опишани симптоми на предозирање.

Reviews

There are no reviews yet.


Be the first to review “Esterified Vitamin C 500 mg”