Chromium picolinate

Chromium picolinate игра клучна улога во метаболизмот на масти и јаглени хидрати, а исто така помага за одржување на нормално ниво на шеќер во крвта. Идеален е за користење во состојба на преддијабет, со што може да ја ублажи прогресијата на дијабет и дијабет асоцирани состојби.

 

Состав: Chromium Picolinate 1800μg, which provides Chromium (elemental) 200μg.

  • ОПИС
  • За кого се наменети?
  • Препорачана дневна доза
  • Reviews (0)

Хромот е микроелемент кој доаѓа во неколку различни форми, но најчесто како полиникотинат или пиколинат. Хром пиколинатот е посоодветна форма затоа што неговата биорасположливост е поголема, тој е побезбеден и постабилен за употреба.

На телото му треба хром за правилен раст и развој и подобрување на општото здравје. Тој игра клучна улога во метаболизмот на масти и јаглени хидрати, а исто така помага за одржување на нормално ниво на шеќер во крвта.

Хромот е витална комопонента на глукоза толеранс факторот (ГТФ). ГТФ функционира заедно со инсулинот за да го стабилизира нивото на глукозата во крвта, го помага искористувањето на глукоза од страна на клетките и гликоген синтезата. Идеален е за користење во состојба на преддијабет, со што може да ја ублажи прогресијата на дијабет и дијабет асоцирани состојби. Дејството на хром пиколинатот се изедначува со она на метформинот.

Во Chromium picolinate таблетите на HealthAid активната супстанција е во форма што лесно се апсорбира со што се постигнува оптимален бенефит.

Состав: Chromium Picolinate 1800μg, which provides Chromium (elemental) 200μg.

  • Лицата кои што страдаат од дијабетес
  • Лицата кои што следат програма за губење на тежината
  • Лицата кои не внесуваат доволно хром во исхраната
  • Луѓе кои што имаат проблем со срцето
  • Оние кои што сакаат да го намалат нивото на холестерол и маснотии
  • Оние кои што сакаат да имаат нормален крвен притисок и здраво срце.

 Возрасни и деца постари од 12 години по една таблета дневно. Да не се пречекорува препорачаната дневна доза освен доколку тоа не е препорачано од соодветно квалификувано лице.

 

Капсулите се без додатоци на  глутен, брашно, млечни производи, шеќер, сол, вештачки бои, конзерванси и вкусови.

Додатоците во исхраната не треба да се користат како замена за разновидна исхрана.

Reviews

There are no reviews yet.


Be the first to review “Chromium picolinate”