Calmagzinc 90 Tablets

Calmagzinc обезбедува три важни минерали кои се специјално формулирани да делуваат синергетски за подобро да се апсорбираат и да бидат ефикасни. Калциумот и магнезиумот, играат важна улога во развојот и одржувањето на нормални коски. Цинкот е неопходен елемент кој е потребен за широк спектар на функции во организмот и помага да се поддржи здрав имунолошки систем. Формулацијата е збогатена со соја изофлавони и бор кои придонесуваат за правилно ресорбирање и искористување на калциумот како и нормален развој на коските и мускулите.

 

Состав во три таблети: Calcium 1050mg, Magnesium 525mg, Zinc 15mg, Boron 3mg, Isofl avone complex 12mg.

  • Опис
  • Дозирање и начин на употреба
  • Reviews (1)

Calmagzinc обезбедува три важни минерали кои се специјално формулирани да работат синергетски за подобро да се апсорбираат и да бидат ефикасни. Калциумот и магнезиумот, играат важна улога во развојот и одржувањето на нормални коски. Цинкот е неопходен елемент кој е потребен за широк спектар на функции во организмот и помага да се поддржи здрав имунолошки систем. Формулацијата е збогатена со соја изофлавони и бор кои придонесуваат за правилно ресорбирање и искористување на калциумот како и нормален развој на коските и мускулите.

Оваа количина на магнезиум може да предизвика благо вознемирување на желудникот кај лица кои имаат чувствителен абдомен.

Состав во три таблети: Calcium 1050mg, Magnesium 525mg, Zinc 15mg, Boron 3mg, Isofl avone complex 12mg.

За возрасни и деца над 14 години се препорачува 1 до 3 таблети дневно со појадок. Да не се надминува препорачаната дневна доза.

Не содржи квасец, глутен, пченица, соја и млечни состојки. Не содржи вештачки бои, конзерванси и ароми.

1 review for Calmagzinc 90 Tablets

  1. 4 out of 5

    Gi koristev za vreme na bremenosta, mu prijaat na mojot organizam


Add a review