Beetroot

Цвеклото (Beta Vulgaris) е природен извор на железо и фолати кои имаат низа на бенефити по нашето здравје. Исто така е природно богат извор на соли , манган, магнезиум, калиум, цинк, бакар и селен. Цвекло е богат извор и на фитохемиски соединенија  кои изобилуваат со многу биоактивни пигменти наречени беталаини. Членовите на семејството беталаин се одговорни за црвено розовата боја на цвеклото.
BeetRoot Extract на HealthAid обезбедува 7500мг на екстракт од цвекло кој дополнитено е збогатен со Витамин Б12.

 

Состав: BeetRoot Extract 750mg, Vitamin B12 2,5μg.

  • Опис
  • Препорачана дневна доза
  • Reviews (0)

Цвеклото (Beta Vulgaris) е природен извор на железо и фолати кои имаат низа на бенефити по нашето здравје. Исто така е природно богат извор на соли , манган, магнезиум, калиум, цинк, бакар и селен. Цвекло е богат извор и на фитохемиски соединенија  кои изобилуваат со многу биоактивни пигменти наречени беталаини. Членовите на семејството беталаин се одговорни за црвено розовата боја на цвеклото.
BeetRoot Extract на HealthAid обезбедува 7500мг на екстракт од цвекло кој дополнитено е збогатен со Витамин Б12.

Состав: BeetRoot Extract 750mg, Vitamin B12 2,5μg.

Возрасни, две капсули дневно. Не го надминувајте препорачаниот дневен внес, освен ако не ве советува соодветно квалификувано лице.

 

** Додатоците на храна не треба да се користат како замена за разновидна и урамнотежена исхрана и здрав начин на живот.

** Не содржат шеќер, сол, глутен, квасец, лактоза, пченица, соја, млечни производи, вештачки бои, конзерванси и ароми.

Reviews

There are no reviews yet.


Be the first to review “Beetroot”