A to Z Multivit 30 Tablets

Избалансиран витамински и минерален додаток во исхраната идеален за секој што сака да обезбеди внесување на доволни дневни количини на витамини и минерали, збогатени со лутеин за здрав начин на живот. Многубројните витамини придонесуваат во обезбедување на соодветното ниво на енергија за секојдневните активности.

 

Состав: Vitamin A (2667iu) 800μgRE, Vitamin D (200iu) 5μg , Vitamin E (12iu) 11mgTE, Vitamin C 68mg, Thiamin (Vit.B1) 1.8mg, Riboflavin (Vit. B2) 2.4mg, Niacin 18mg, Vitamin B6 (Pyridoxine HCl) 3.7mg, Folic Acid 400μg, Vitamin B12 2μg, Biotin 170μg, Pantothenic acid 6.5mg, Vitamin K 33μg, Calcium 178mg, Iron 20mg, Magnesium 110mg, Zinc 15mg, Iodine 165μg, Copper 800μg, Manganese 2.75mg, Selenium 28μg, Chromium 30μg, Molybdenum 25μg, Boron 150μg, Lutein 275μg.

  • Опис
  • Препорачана дневна доза
  • Reviews (2)

Избалансиран витамински и минерален додаток во исхраната идеален за секој што сака да  обезбеди внесување на доволни дневни количини на витамини и минерали, збогатени со лутеин за здрав начин на живот.

Многубројните витамини придонесуваат во  обезбедување на соодветното ниво на енергија за секојдневните активности. Во самиот производ се издвојуваат следните витамини со своите својства:

Витамин А кој придонесува во одржување на имуниот систем, одржување на видот и нормалната стрктура на кожата.

Витамин Ц е познат со својот придонес во имуниот систем со доминантна улога во заштитата од оксидативен стрес. Тој исто така придонесува во зголемување на нивото на енергија и метаболните процеси, намалувајќи го заморот и исцрпеноста, учествува и во процесот на регенерација заедно со витамин Е во организмот.

Витамин Б3 или познат уште како нијацин, исто како и останатите витамини придонесува во имунолошката функција, учествува во квалитетот на кожата, нормалните психолошки функции како и многубројни придонеси за нормална функција на организмот.

Магнезиумот е значаен за придонесот на нормален електролитен баланс, нормалната невротрансмисија и мускулната контракција вклучувајќи го и срцевиот мускул. Учествува во синтезата на структурните проетеини.

Железото како елемент игра значајна улога во процесот на формирање и нормална функција на црвените крвни клетки и хемоглобинот, транспортот на кислород и оксигенацијата, како и многубројни оксидативни и метаболни процеси  во организмот. Придонесува и за нормални конгнитивни процеси (мислење, помнење, ориентираност).

Состав: Vitamin A (2667iu) 800μgRE, Vitamin D (200iu) 5μg , Vitamin E (12iu) 11mgTE, Vitamin C 68mg, Thiamin (Vit.B1) 1.8mg, Riboflavin (Vit. B2) 2.4mg, Niacin 18mg, Vitamin B6 (Pyridoxine HCl) 3.7mg, Folic Acid 400μg, Vitamin B12 2μg, Biotin 170μg, Pantothenic acid 6.5mg, Vitamin K 33μg, Calcium 178mg, Iron 20mg, Magnesium 110mg, Zinc 15mg, Iodine 165μg, Copper 800μg, Manganese 2.75mg, Selenium 28μg, Chromium 30μg, Molybdenum 25μg, Boron 150μg, Lutein 275μg.

А to Z Multivit треба да се земаат секојдневно за да се надополни исхраната, да се оптимизира благосостојбата и да се обезбеди добро здравје.

Возрасни и деца над 14 години, по една таблета дневно со храна. Не го надминувајте препорачаниот дневен внес освен доколку за тоа не ве советувало соодветно квалификувано лице.

** Овој производ содржи железо кој ако се земе во големи количини може да биде штетен за мали деца.

 

Не содржат вештачки бои и ароми

2 reviews for A to Z Multivit 30 Tablets

  1. 5 out of 5

    definitivno, vistinska vrednost za parite, go preporacuvam na site koi vodat griza za zdravjeto

  2. 5 out of 5

    Комплетно решение кое ги задоволува потребите на организмот


Add a review