Red yeast rice 90 Tablets

Таблетите Црвен Ориз се  користат како природна алтернатива  кој придонесува за одржување на нормално ниво на маснотиите во крвта и одржување на нивото на шеќер во крвта.

 

Состав: Red Yeast rice extract 1.5% (Monascus purpureus ) 650mg; Which provides Equiv. Monacolin­-K 10mg, Chromium Picolinate 50mcg.

  • Опис
  • Дозирање и начин на употреба
  • Reviews (1)

Таблетите Црвен Ориз се  користат како природна алтернатива  кој придонесува за одржување на нормално ниво на маснотиите во крвта и одржување на нивото на шеќер во крвта.

Таблетите содржат Црвен Ориз кој  е ферментиран со тип на квасец кој се нарекува Monascus purpureus. Студиите покажуваат дека производите со ферментиран црвен ориз содржат значителна количина на Монаколин-К кој помага да се запре создавањето на холестерол со редуцирање и намалување на густината на липопротеинот ЛДЛ кој најчесто се нарекува “лош холестерол”. Секоја таблета ферментиран црвен ориз од  HealthAid обезбедува 10мг од Монаколин-K кој придонесува да се одржи нормално ниво на холестерол. Формулата има додаден бенефит од Хром кој придонесува да се одржи нормално ниво на гликоза во крвта.

Состав: Red Yeast rice extract 1.5% (Monascus purpureus ) 650mg; Which provides Equiv. Monacolin­-K 10mg, Chromium Picolinate 50mcg.

**Не содржи, глутен, пченица, соја, млечни производи, лактоза, пченка, кикирики, шеќер, сол, желатин, вештачки бои, конзерванси и ароми

Возрасни две таблети на ден, може да се зголеми на три таблети. Да не се надминува препорачаната дневна доза, освен ако не е поинаку советувано од соодветно квалификувано лице.

1 review for Red yeast rice 90 Tablets

  1. 5 out of 5

    Najdobar cistac na holesterol I trigliceridi


Add a review