Ginkgo Vital 3

Идеална комбинација за одржување на енергија, ментален капацитет и добра циркулација.

 

Состав: Ginkgo biloba 50:1 Extract (equivalent to 5000mg of Gingko Biloba raw powder) [standardised to 24% Flavone Glycosides & 6% Terpine Lactones] 100mg, SiberginTM Siberian Ginseng extract (5:1) 250mg, Koregin Korean Ginseng extract (5:1) in a base of soybean oil 150mg.

 • Опис
 • За кој се наменети?
 • За што се употребуваат?
 • Препорачана дневна доза
 • Reviews (0)

Ginkgo Vital 3 капсулите се комбинација од екстракти од гинко билоба, корејски женшен и сибирски женшен. Идеална комбинација за одржување на енергија, ментален капацитет и добра циркулација.

Гинкото содржи флавоноиди и трепеноиди кои како антиоксиданси спречуваат оштетување на клетките од слободните радикали, а со тоа и ги забавуваат ефектите на стареење.

Повеќе од 300 студии докажале дека гинкото  ја подобрува циркулацијата низ целото тело, особено во мозокот, со што ја штити и подобрува меморијата и менталната способност, дури и за луѓе со Алцхајмерова болест. Трепеноидите се тие кои ја подобруваат циркулацијата преку дилатација на крвните садови и ја спречуваат агрегацијата на тромбоцитите. Гинкото има широка упореба и се користи за деменција и алцхајмерова болест, интермитентна клаудикација, анксиозност, глауком и макуларна дегенерација, меморија и други когнитивни функции, невропатии предизвикани од дијабет, вртоглавици, главоболки, тинитус и уште многу други состојби.

Гинкото не се препорачува да се користи кај деца, трудници и доилки.

Корејскиот женшен е познат и му помага на  телото да се справи со менталниот и физички стрес што е и негово доминантно дејство. Корејскиот женшен се користи и при настинки и грип, а според клиничките студии докажано е дека го зголемува бројот на клетките од имунолошкиот систем и го подобрува имуниот одговор кон вирусите. Покрај ова е и антиоксидант што значи дека помага на телото да се ослободи од слободните радикали.

Многу од клиничките студии го покажуваат позитивниот ефект од комбинацијата на гинко билоба и корејски женшен на когнитивните способности како концентрација и меморија.

Се користи и за подобрување на физичката издржливост посебно кај спортисти. Корејскиот женшен се користи и за ослободување на симптомите на ПМС и за подобрување на либидото.

Состав: Ginkgo biloba 50:1 Extract (equivalent to 5000mg of Gingko Biloba raw powder) [standardised to 24% Flavone Glycosides & 6% Terpine Lactones] 100mg, SiberginTM Siberian Ginseng extract (5:1) 250mg, Koregin Korean Ginseng extract (5:1) in a base of soybean oil 150mg.

 • Лица кои сакаат да ја подобрат меморијата
 • Лица кои имаат потреба да ја зголемат енергијата
 • Оние кои сакаат да ја подобрат циркулацијата
 • Лица кои имаат нарушен слух и зуење во ушите
 • Лица кои имаат вртоглавица
 • Лица со хроничен замор
 • Може да помогне во подобрување на меморијата, концентрацијата, размислувањето и учењето
 • Може да ја подобри циркулацијата
 • Може да ја подобри еластичноста на ѕидовите од крвните садови
 • Може да помогне во заштита на телото од оксидативно оштетување
 • Може да помогне во регулирање на метаболните синдроми ( шеќерот во крвта и маснотиите)
 • Може да помогне во заштитата на ретината на очите

Ginkgo Vital 3 капсулите ги конзумираат возрасни лица наутро веднаш после будење 1 капсула дневно со храна. Дозата не се зголемува освен во консултација со лекар или фармацевт.

Reviews

There are no reviews yet.


Be the first to review “Ginkgo Vital 3”