5-HTP 60 Tablets

5-хидрокситриптофан е аминокиселина која нормално се произведува во човековиот организам . Најзастапена е во протеините и е следниот чекор во создавањето на серотонинот или хормонот на среќа. Учествува во подобрување на расположението, контрола на апетитот, одржување на сонот.

 

Состав: L­5 HydroxyTryptoPhan [from Griff onia simplicifolia seed ex­tract] 50mg.

 • Опис
 • Дозирање и начин на употреба
 • Reviews (4)

5-хидрокситриптофан е аминокиселина која  е екстрахирана од африканското  семе Griffonia simplicifolia, а се карактеризира со продолжено дејство  во организмот.

5-хидрокситриптофан е аминокиселина која нормално се произведува во човековиот организам . Најзастапена е во протеините и е следниот чекор во создавањето на серотонинот или хормонот на среќа.

Серотонинот е примарно пронајден во гастроинтестиналниот систем, покрај тоа што тој се наоѓа во изобилие во мозокот и целиот нервен систем. Учествува во подобрување на расположението, контрола на апетитот, одржување на сонот.

Состав: L­5 HydroxyTryptoPhan [from Griff onia simplicifolia seed ex­tract] 50mg.

Не е додадено квасец, глутен, пченица, скроб, соја,  млечни производи, шеќер, сол, вештачки бои, конзерванси и ароми.

Возрасни и деца над 16 години една до две таблета на ден. Доколку е потребно може да се земат до 4 таблети на ден. Максимум може да се земат до 6 таблети на ден со јадење. Да не се надминува препорача­на­та дневна доза, освен ако не е поинаку советувано од соодветно квалифику­ва­но лице.

4 reviews for 5-HTP 60 Tablets

 1. 5 out of 5

  Dali moze doilki da gi pijat apcinjata?

  • Почитувани,
   Од етички причини не се прават испитувања на сите производи на трудници и деца.
   Најдобро пред употреба на производот консултирајте се со гинеколог.

 2. 5 out of 5

  Kolku dolgo vrememski treba da se pie

  • Можете да го употребувате онолку долго колку што имате потреба.

 3. 4 out of 5

  Мене ми помогна против мигрена, го препорачувам ептен

 4. 5 out of 5

  Otkako pocnav da go koristam, raspolozenieto mi e na najvisoko nivo!


Add a review