GlucoBate 60 Tablets

GlucoBate учествува во поддршката на нормалното ниво на гликоза во крвта, здрав метаболизам, намалување на замор и исцрпеност. Формула која ги комбинира екстракт од пурпурен ориз, хром, Б витамини, карела, португалска слива, грчко семе, цимет.

 

Состав во две таблети: Vitamin D3 (400iu) 10μg, Vitamin C 120mg, Niacin (vitamin B3) 16mg, Vitamin B6 6mg, Folic Acid 400μg, Vitamin B12 25μg, Biotin 200μg, Zinc 15mg, Chromium 150μg, Alpha Lipoic Acid 150mg, Purple Rice Extract PE 400mg , Fenugreek Seed Powder Extract 200mg , Karela Fruit Extract PE 200mg , Jambolan Seed Extract 250mg , Banaba Extract 40mg (standardised to contain min 1% corosolic acid), Cinnamon Bark Extract PE 500mg.

  • Опис
  • Претпазливост
  • Дозирање и начин на употреба
  • Reviews (0)

Функционалните промени на панкреасот не дозволуваат правилно метаболизирање и искористување на шеќерите кои ги внесуваме па патребно е да се направи поддршка со одредена суплементација на есенцијални материи кои учестуваат во метаболизамот на шеќери.

GlucoBate учествува во поддршката на нормалното ниво на гликоза во крвта, здрав метаболизам, намалување на замор и исцрпеност.

Формула која ги комбинира екстракт од пурпурен ориз, хром, Б витамини, карела, португалска слива, грчко семе, цимет.

Хром е елемент кој учествува во поддршката при воспоставување на нормално ниво на гликоза во крвта. Витамин Ц, ниацин и витамин Б12 се за нормален енергетски метаболизам. Витамин Б6 е за поддршка на нормален метаболизам на гликоген, биотин придонесува за нормален макро-нутритивен метаболизам. Цинкот придонесува за нормален метаболизам на јаглени хидрати.

Состав во две таблети: Vitamin D3 (400iu) 10μg, Vitamin C 120mg, Niacin (vitamin B3) 16mg, Vitamin B6 6mg, Folic Acid 400μg, Vitamin B12 25μg, Biotin 200μg, Zinc 15mg, Chromium 150μg, Alpha Lipoic Acid 150mg, Purple Rice Extract PE 400mg , Fenugreek Seed Powder Extract 200mg , Karela Fruit Extract PE 200mg , Jambolan Seed Extract 250mg , Banaba Extract 40mg (standardised to contain min 1% corosolic acid), Cinnamon Bark Extract PE 500mg.

Ве молиме побарајте професионален совет пред да го земете овој додаток на исхраната во случај на бременост, доење или ако користите препишани лекарства.

Не содржат до­пол­нителен шеќер или сол. Не содржи квасец, глутен, пченица, соја, млечни состојки, шеќер, сол. Не содржи вештачки бои, конзерванси и ароми.

Возрасни и деца над 16 години, една до две таблети на ден со храна. Да не се надминува препорачаната дневна доза, освен ако не е поинаку советувано од соодветно квалифику­ва­но лице.

Reviews

There are no reviews yet.


Be the first to review “GlucoBate 60 Tablets”