Diaglucoforte 60 Tablets

Diaglucoforte® учествува во одржување на нормално ниво на гликозата во крвта. Претставува нова формула на комбинација на алфа липочна киселина екстракт од карела (momordica charantia) , екстракт од семки од грчко семе (trigonella foenum grecum), австралиска кравја трева, екстракт од виолетов ориз (oryza sativa linne), цинк оксид, ниацин, хром пиколинат, витамин D3 (холекациферол), витамин B12 (цианобаламин), фолна киселина, биотин. Диаглукофорте на HealthAid како главна компонента содржи хром кој придонесува да се одржи нормално ниво на гликоза во крвта.

  • Опис
  • Препорачана дневна доза
  • Коментари (1)

Функционалните промени на панкреасот не дозволуваат правилно метаболизирање и искористување на шекерите кои ги внесуваме па патребно е да се направи поддршка со одредена суплементација на есенцијални материи кои учестуваат во метаболизамот на шеќери.

Diaglucoforte®учествува во одржување на нормално ниво на гликозата во крвта. Претставува нова формула на комбинација на   алфа липочна киселина  екстракт од карела  (momordica charantia) , екстракт од семки од грчко семе  (trigonella foenum grecum), австралиска кравја трева, екстракт од виолетов ориз (oryza sativa linne), цинк оксид, ниацин, хром пиколинат, витамин D3 (холекациферол), витамин B12 (цианобаламин), фолна киселина, биотин.

Диаглукофорте на  HealthAid како главна компонента содржи хром кој придонесува да се одржи нормално ниво на гликоза во крвта.

Лица  над 16 години, две таблети дневно со храна. Да не се надминува препорачаната дневна доза освен ако за тоа не ве советувало соодветно квалификувано лице.

 

Не содржи квасец, глутен, пченица, соја, млечни состојки, шеќер, сол, вештачки бои, конзерванси и ароми.

1 review for Diaglucoforte 60 Tablets

  1. 5 out of 5

    Definitivno pomaga vo borbata so dijabet!!!!


Додадете коментар