Aloe Vera gel

HealthAid формулирал 100 % природен гел од алое вера познат по своите лековити својства кои делуваат смирувачки на иритираната и изгорена кожа. Гелот има својства да дава доволна влажност и брза регенерација како и брзо враќање на природниот здрав сјај на кожата.

 • Опис
 • За кој е наменет?
 • За што се употребува?
 • Препорачана дневна доза
 • Reviews (2)

HealthAid формулирал 100 % природен гел од алое вера познат по своите лековити својства кој делува смирувачки на иритираната и изгорена кожа. Гелот има својства да дава доволна влажност и брза регенерација. Aloe Vera gel на HealthAid лесно се апсорбира и овозможува брзо враќање на природниот здрав сјај на кожата.

Докажано е дека Aloe Vera gel е корисен при третман на сува кожа, послаби кожни инфекции, рани и изгореници, акни. Има влијание при третман на егземи, генитален херпес, псоријаза, гангренозни рани, лихен планус, оштетување на кожата од зрачење, скабиес (шуга) и уште многу други состојби на кожата.

Кај изгорениците од сонце делува благопријатно, создава заштитен слој и ја враќа влажноста и еластичноста на кожата. Ја забрзува регенерацијата на кожата кај изгореници  од прв и втор степен.

Спречува стареење на кожата преку подобрување на влажноста и еластичноста.

Aloe Vera gel на HealthAid e без сулфати, пропилен гликоли, не содржи вештачки бои и мириси.

 • Лица кои имаат многу сува кожа
 • Оние кои се соочуваат со чешање предизвикано од алергии на кожата и иритации
 • Лица со изгореници на кожата
 • Оние кои се соочуваат со псоријаза
 • Лица кои имаат егзема

Aloe Vera gel е благопријатен при иритација на кожата, изгореници од сонце или било кој друг тип на термички оштетувања на кожата, псоријаза, егземи, сува кожа. Гелот ја враќа влажноста и ја регенерира кожата. Aloe Vera gel овозможува брзо враќање на природниот здрав сјај на кожата.

Погоден е за лице, раце и тело, за сите типови на кожа.

2 reviews for Aloe Vera gel

 1. 5 out of 5

  moite izgorenici pominaa so pomos na aloe vera

 2. 4 out of 5

  Ми помогна по операцијата


Add a review