Ново

Ultraprobio

UltraProbio капсулите се уникатна формулација која содржи 100 милијарди живи култури, всушност 14 видови на бактерии. Богати се и со пребиотик кои ја стимулираат пролиферацијата и размножувањето на пробиотиците. УлтраПробио се препорачува за одржување на здрав имун систем, пациенти кои се лактоза-интолерантни со подобрување на апсорпцијата на лактозата и потешки заболувања на гастроинтестиналниот тракт.

 • Опис
 • За кој се наменети?
 • За што се употребуваат?
 • Препорачана дневна доза
 • Коментари (1)

UltraProbio капсулите се уникатна формулација која содржи 100 милијарди живи култури, всушност 14 видови на ацидорезистентни бактерии, кои не се уништуваат од желудочната киселина пред да стигнат во цревата. Покрај ова содржи и пребиотик односно фрукто-олигосахарди кои ја стимулираат пролиферацијата и размножувањето на пробиотиците. УлтраПробио се препорачува за одржување на здрав имун систем, пациенти кои се лактоза-интолерантни со подобрување на апсорпцијата на лактозата и потешки заболувања на гастроинтестиналниот тракт.

 • Лица кои имаат нарушена цревна флора
 • Оние кои имаат потешкотии и непријатност со дебелото црево
 • Лица кои имаат често надуеност и ветер
 • Лица со лош начин на исхрана
 • Лицата кои сакаат да го зачуваат своето здравје и благосостојба
 • Овозможуваат да се воспостави цревната рамнотежа и нормала pH средина во цревата
 • Учествуваат во заштита на дебелото црево
 • Го скратуваат времетраењето на дијареата
 • Ја подобрува апсорбцијата и асимилацијата на храната
 • Го зголемува имунитетот и го ублажува хроничниот замор

Возрасни и деца над 12 години  по 1 капсула во текот на денот на празен желудник пожелно наутро, дозата се зголемува само по консултација со лекар или фармацевт.

1 review for Ultraprobio

 1. 4 out of 5

  Super e


Додадете коментар