TURMERIC 500mg tab.

Едно од најкорисните растенија  Curcuma longа има долга историја во медицината по Ајурведа. Куркумин е активната компонента на турмерик кој се одликува со многубројни бенефити по здрвјето.

  • Опис
  • Дозирање и начин на употреба
  • Коментари (0)

Едно од најкорисните растенија  Curcuma longа има долга историја во медицината по Ајурведа. Куркумин е активната компонента на турмерик кој се одликува со многубројни бенефити по здрвјето.

Куркуминоидите се одликуваат со својсвтва  кои учествуваат во намалување на производството на ензими кои промовират воспаление во телото. Тие се исто така потентни антиоксиданти;  учествуваат во заштитата на клеточната ДНК од секојдневното оштетување.

Внимание: побарајте професионален совет пред да го земете овој додаток, ако сте  бремена или доите.

** Не содржи  квасец, глутен, пченица, соја, млечни производи, шеќер, сол, вештачки бои, конзерванси и ароми.

** Додатоци во исхраната не треба да се користат како замена за разновидна и урамнотежена исхрана и здрав начин на живот.

Возрасни и деца над 14години една до две  таблети на ден. Да не се надминува препорачаната дневна доза, освен ако не е поинаку пропишано од соодветно квалификувано лице.

Коментари

Се уште нема коментари


Бидете прв(а) да коментира за “TURMERIC 500mg tab.”