ColiProbio

Овозможува одржување на здрава и нормална бактерска микрофлора и е еден од најважните сегменти во одржување на благосостојбата и здравјето на организмот. ColiProbio е комбинација од бактерии од видот на Lactobacillus, Streptococcus и Bifidobacterium, кои примарно помагаат да се регулираат цревните функции за да се овозможи правилно варење на храната и искористување на хранливите материи, а потоа делуваат и стимулативно на имунитетот. Помагаат при дијареа, грчеви и гасови кои се поврзани со нарушен баланс на нормалната интестинална флора.

 

Состав: B. breve 8.6bilion, B. infantis 3.4bilion, B. longum 3.4bilion, L. acidophilus 2.2bilion, L. bulgaricus 4.3bilion, L. paracasei 7.7bilion, L. plantarum 2.2bilion, L. rhamnosus 2.2bilion, Streptococcus thermophilus 4.3bilion, Fructooligosaccharide (FOS) 100mg.

 • Опис
 • За кој се наменети?
 • За што се употребуваат?
 • Препорачана дневна доза
 • Reviews (0)

Овозможува одржување на здрава и нормална бактерска микрофлора и е еден  од најважните сегменти во одржување на благосостојбата и здравјето на  организмот.

Многу од гастро-интестиналните заболувања се поврзуваат a и се предизивикани од нарушување на  бактериската флора. ColiProbio е комбинација од бактерии од видот на Lactobacillus, Streptococcus и Bifidobacterium, односно од деветте најиспитувани пробиотици чиј бенефит е докажан со клинички студии. Поради нивните бактерицидни и антипролиферативни ефекти против патогените бактери, примарно помагаат да се регулираат интестиналните функции за да се  овозможи правилно варење на  храната и искористување на хранливите материи, а потоа делуваат и стимулативно на имунитетот. Оваа формула ги содржи и L.Rahmnosus и L.Plantarum кои според клиничките студии помагаат при дијареа, грчеви и гасови кои се поврзани со нарушен баланс на нормалната интестинална флора.

Дополонително ColiProbio содржи и фрукто-олигосахариди кои се всушност пребиотик, односно храна за Bifidobacterium и на тој начин ја потпомага активноста на така наречените добри бактерии.

Состав: B. breve 8.6bilion, B. infantis 3.4bilion, B. longum 3.4bilion, L. acidophilus 2.2bilion, L. bulgaricus 4.3bilion, L. paracasei 7.7bilion, L. plantarum 2.2bilion, L. rhamnosus 2.2bilion, Streptococcus thermophilus 4.3bilion, Fructooligosaccharide (FOS) 100mg.

 • Лица кои имаат нарушена цревна флора
 • Оние кои имаат потешкотии и непријатност со дебелото црево
 • Кај лица кои имаат често надуеност и ветер
 • Лица со лош начин на исхрана
 • Лицата кои сакаат да го зачуваат своето здравје и благосостојба
 • Овозможуваат да се воспостави цревната рамнотежа и нормала pH средина во цревата
 • Овозможуваат заштита на дебелото црево
 • Го скратуваат  времетраењето на дијареата
 • Ја подобрува апсорбцијата и асимилацијата на храната
 • Го зголемува имунитетот и го ублажува хроничниот замор

Лица над 12 години по една капсула на ден, препорачливо е пред појадок, дозата може да се зголеми во консултација со лекар или фармацевт.

Reviews

There are no reviews yet.


Be the first to review “ColiProbio”