ПРОБИОТИЦИ

 • Coliprobio

  0 out of 5

  Овозможува одржување на здрава и нормална бактерска микрофлора и е еден од најважните сегменти во одржување на благосостојбата и здравјето на организмот. ColiProbio е комбинација од бактерии од видот на Lactobacillus, Enterococcus, Streptococcus и Bifidobacterium, кои примарно помагаат да се регулираат цревните функции за да се овозможи правилно варење на храната и искористување на хранливите материи, а потоа делуваат и стимулативно на имунитетот. Помагаат при дијареа, грчеви и гасови кои се поврзани со нарушен баланс на нормалната интестинална флора.

 • CranProbio 30 Capsules

  4.67 out of 5

  CranProbio е додаток на исхрана со висока концентрација на лактобацилус и бифидобактериум каде исто така се комбинирани со брусница и цитрон.

 • Day-vit PROBIO 30 Tablets

  4.67 out of 5

  Day-vit® Probio е добро балансирана мултивитаминска и минерална формула со додадени две милијарди пробиотици од соевите лактобацилус и бифидобактериум,  збогатен со CoQ10.

 • InfantProbio® – Пробиотик за Доенчиња и Деца

  0 out of 5

  InfantProbio  има значајна улога во
  подобрување на гастроинтестиналните
  проблеми кај доенчињата и децата како и во
  зајакнување на имунитетот. Претставува
  уникатна и единствена формулација која се
  состои од живи колонии (200 милиони) во една
  доза на Lactobacillus Reuteri, NCIMB 30351 кои
  што се изолирани од мајчиното млеко. Ја
  стимулира и смирува локалната лигавица на
  цревата при состојби на грчеви, игра многу
  важна улога во превенција од алергии.

 • Ultraprobio

  4.00 out of 5

  UltraProbio капсулите се уникатна формулација која содржи 100 милијарди живи култури, всушност 14 видови на бактерии. Богати се и со пребиотик кои ја стимулираат пролиферацијата и размножувањето на пробиотиците. УлтраПробио се препорачува за одржување на здрав имун систем, пациенти кои се лактоза-интолерантни со подобрување на апсорпцијата на лактозата и потешки заболувања на гастроинтестиналниот тракт.