КОСКИ И ЗГЛОБОВИ

 • Atrotone 60 Tablets

  4.50 out of 5

  Atrotone таблетите се формулација која обезбедува уникатна комбинација на висококвалитетен глукозамин, хондроитин сулфат, зеленоусна школка во прав колаген тип II, екстракт од куркума, манган, МСМ кои овозможуваат продолжено дејство. Формулацијата е дополнета со манган кој овозможува нормално функционирање на коските. Погоден е за мажи и жени од сите возрасти.

   

  Состав: Green Lipped Mussel powder 350mg, Glucosamine Sulphate 250mg, Free Glucosamine (from shellfish) 195mg, Chondroitin Sulphate 200mg, Methyl Sulfinyl Methane (MSM) 150mg, Collagen Type II 100mg, Vitamin C 60mg, Manganese 2mg, Turmeric (Curcuma Longa) PE 100mg.

 • Calmagzinc 90 Tablets

  4.00 out of 5

  Calmagzinc обезбедува три важни минерали кои се специјално формулирани да делуваат синергетски за подобро да се апсорбираат и да бидат ефикасни. Калциумот и магнезиумот, играат важна улога во развојот и одржувањето на нормални коски. Цинкот е неопходен елемент кој е потребен за широк спектар на функции во организмот и помага да се поддржи здрав имунолошки систем. Формулацијата е збогатена со соја изофлавони и бор кои придонесуваат за правилно ресорбирање и искористување на калциумот како и нормален развој на коските и мускулите.

   

  Состав во три таблети: Calcium 1050mg, Magnesium 525mg, Zinc 15mg, Boron 3mg, Isofl avone complex 12mg.

 • Celadrin 60 Capsules

  0 out of 5

  Celadrin капсулите се направени од специјална масна киселина која се вика целадрин, естерифицирана (хемиски сменета во состојка наречена естер), која може да биде побиорасположлива, целосно искористлива.

   

  Состав: Celadrin 550 mg

 • Hyalurovit 30 Tablets

  5.00 out of 5

  Хијалуронска киселина е природно соединение кое се наоѓа во кожата и зглобовите и има многу важни функции. Придонесува за нивна нормална функција.

   

  Состав: Hyaluronic Acid 150mg.

 • Osteoflex Plus 30 Tablets

  5.00 out of 5

  Osteoflex® Plus таблети се уникатна комбинација на висококвалитетен глукозамин, хондроитин сулфат и хијалуронска киселина, кој овозможува продолжено дејство. Формулацијата е дополнета со витамин Ц кој поддржува нормално формирање на колаген, а и манган кој овозможува нормално функционирање на сврзното ткиво. Погоден е за мажи и жени од сите возрасти.

   

  Состав: Glucosamine Sulphate 500mg. оf which: Free Glucosamine (from shellfi sh)390mg, Chondroitin Sulphate 400mg, Vitamin C 100mg, Manganese 2mg, Turmeric (Curcuma longa) powder equivalent 100mg, Hyaluronic acid 55mg.

 • Osteovit 60 Tablets

  5.00 out of 5

  Osteovit таблетите се специјално формулирани со помош на специјална мешавина од калциум, балансирана со витамини и минерални за да се обезбеди производ кој ќе овозможи  синергистички максимална апсорпција и користење од страна на организмот. Калциумот е од суштинско значење за коскените структури, а витаминско-минералниот комплекс дава  нутритивна поддршка.

   

  Состав во две таблети: Vitamin A (2500 iu) 750μg, Vitamin D (100 iu) 2.5μg, Vitamin C 30 mg, Vitamin B1 (Thiamine HCl) 1.2mg, Vitamin B2 (Riboflavin) 1.6mg, Vitamin B3 (Nicotinamide) 18mg, Pantothenic Acid 5mg, Vitamin B6 (Pyridoxine HCl) 4mg, Vitamin B12 (Cyаnocobalamin) 2μg, Folic Acid (Folacin) 300 μg, Vitamin K (Phytonadione) 70μg, Biotin 30 μg, Calcium 800mg, Iron 12mg, Zinc 5mg, Copper 1mg, Manganese 2mg.

 • Serrapeptase 60,000 IU caps.

  0 out of 5

  Serrapeptidase претставува протеолитички ензим кој се добива од свилената буба. За да излезе свилената буба од својот кожурец, го користи сопствениот протеолитички ензим serrapeptidase. Протеолитичкиот ензим има  значајна улога во разградбата на некротичните ткива без да предизвика оштетување на здравото, неоштетено ткиво. Ги разложува интермедијерните воспалителни содржини и дејствува на нив.

   

  Состав: Serrapeptase 60,000iu

 • Turmeric 500mg tab.

  0 out of 5

  Едно од најкорисните растенија Curcuma longа има долга историја во медицината по Ајурведа. Куркумин е активната компонента на турмерик, кој се одликува со многубројни бенефити по здравјето.

   

  Состав: Turmeric Powder 500mg

 • Turmeric 750mg tab.

  0 out of 5

  Едно од најкорисните растенија Curcuma longа има долга историја во медицината по Ајурведа. Куркумин е активната компонента на турмерик, кој се одликува со многубројни бенефити по здравјето.

   

  Состав: Turmeric Powder 750mg

 • Uriprinol

  5.00 out of 5

  Uriprinol таблетите претставуваат уникатна комбинација на есенцијални витамини и внимателно одбрани билни екстракти, со докажан ефект во намалувањето на штетните концентрации на урична киселина и можат да бидат од голема помош кај пациентите кои боледуваат од ГИХТ. Може да помогне во одржување на нормално ниво на урична киселина, може да ја намали болката во зглобовите, посебно во стапалата кое е и предоминантно место за ГИХТ и делува инхибиторно на инфламаторниот процес.

   

  Состав во две таблети: Vitamin C 250mg, Folate (L­5­ Methyltetrahydro­folate) 200μg, Montmorency Tart Cherry Fruit Powder (10:1) 1000mg, Celery Seed Extract (10:1) 80mg, Green Coffee Bean Extract (12:1) (Standardised for 50% Chlorogenic Acid) 200mg, Turmeric Extract (10:1) 100mg, Banaba Leaf Extract (10:1) (Standardised for 1% Corosolic Acid) 100mg.