ДЕТСКИ ПРЕПАРАТИ

 • Baby Vit 25ml

  5.00 out of 5

  Широк спектар на комбинирани витамини и минерали кои овозможуваат здрав и правилен раст и развој на секое новороденче. Секојдневното земање на BabyVit капките како додаток на исхраната, овозможува подобар имунитет и ја зголемува отпорноста на детето од вирусни и бактериски инфекции, обезбедува сила, енергија , како и подобар ментален развој.

   

  Состав во 1ml: Vitamin A (1000iu) 300μg,Vitamin D (400iu) 10μg, Vitamin E (5iu) 5mg, Vitamin C 50mg, Thiamine (Vit B1) 1.07mg, Riboflavin (Vit B2) 0.4mg, Nicotinamide 8mg, Vitamin B6 (Pyridoxine HCl) 0,4mg, Vitamin B12 2μg, Folic Acid 55μg, Glycerine BP 700mg.

 • InfantProbio® – Пробиотик за Доенчиња и Деца

  0 out of 5

  InfantProbio има значајна улога во подобрување на гастроинтестиналните проблеми кај доенчињата и децата како и во зајакнување на имунитетот. Претставува уникатна и единствена формулација која се состои од живи колонии (200 милиони) во една доза на Lactobacillus Reuteri, NCIMB 30351 кои што се изолирани од мајчиното млеко. Ја стимулира и смирува локалната лигавица на цревата при состојби на грчеви, игра многу важна улога во превенција од алергии.

   

  Состав во 5 капки: Lactobacillus Reuteri NCIMB 30351 200million CFU *

 • Junior-vit 30 Tablets

  5.00 out of 5

  Junior-vit таблетите се специјално формулирани за да им ги обезбедат сите витамини, минерали и додатни елементи на Вашите деца како додаток во нивната исхрана.

   

  Состав: Vitamin A 450μg, Vitamin D (400iu) 10μg, Vitamin E 7mg, Vitamin C 45mg, Thiamin (Vitamin B1) 1mg, Riboflavin (Vitamin B2) 1.2mg, Niacin (Vit B3) 10mg, Vitamin B6 1.4mg, Folic Acid 100μg, Vitamin B12 1.4μg, Biotin 30μg, Pantothenic Acid 5mg, Iron 10mg, Zinc 4mg, Iodine 50μg, Manganese 0.5mg, Selenium 20μg, Copper 0.6mg, Molybdenum 50μg, Chromium 20μg, Choline Bitartrate 25μg, Inositol 5mg, Para amino benzoic acid 2. 5mg, Citrus Bioflavonoid Complex 20mg, Inulin (FOS) 150mg.

 • KidzOmega 60 Capsules

  5.00 out of 5

  KidzOmega е одличен извор на омега 3 масни киселини EPA и DHA со прекрасен вкус на портокал во кој ќе уживаат децата. Витамините А и Д, придонесуваат за нормално функционирање на имуниот систем. DHA придонесува за нормално функционирање на мозокот и нормален вид. Рибиното масло во производите на HealthAid потекнува од најчистите мориња и практично е незагадено.

   

  Состав во 1 капсула: Vitamin A(1333iu) 400μg, Vitamin D(200iu) 5μg, Vitamin E (9iu, natural) 6mg, Fish Oil concentrate 600mg, which provides: EPA 198mg, DHA 132mg.

   

 • KidzOmega Liquid 200ml

  5.00 out of 5

  Kidz Omega Liquid претставува сируп кој е одличен извор на есенцијалните ЕПА и ДХА омега 3 масни киселини со вкус на шумски плодови. Заедно со витамините А, Д, Е и фолната киселина овозможуваат правилен развој на мозокот на детето и ја подобрува неговата целокупна здравствена состојба.