Здравствени придобивки од јадење лук

garlic-oil-healthaid

Здравствени придобивки од јадење лук

 1. Спречува срцеви заболувања

  Лукот нашироко е признат како одлична превентива и третман за многу кардиоваскуларни и метаболички болести вклучувајќи атеросклероза, хиперлипидермиа, тромбоза, висок крвен притисок и дијабетес.

 1. Потенцијален борец против рак

  Биоактивните сулфурни состојки во лукот се верува дека имаат ефект во секој стадиум од рак  како и ефект врз многу од биолошките процеси кои го намалуваат ризикот од настанување рак.

 1. Контрола на крвен притисок

  Полисулфидите во лукот помагаат во отварање и проширување на крвните садови а со тоа и намалување на крвниот притисок

 2. Лечење настинки и инфекции

  Антримикробни, антивирусни и антигабично дејствие на лукот помагаат во олеснување на симптомите на настинка и разни други инфекции, благодарение особено на алицинот кој лукот го има во релативно висока количина.

 3. Помага при губење на косата

  Нанесување гел од лук на скалпот два пати дневно во текот на три месеци е докажано дека помага во забавување на алопециа ако се прави заедно со примање терапија со кортикостероиди.

 4. Помага во намалување на симптомите на деменциа

  Лукот содржи антиоксиданси кои даваат поддршка на заштитните механизми на телото против оксидациските штети кои придонесуваат за когнитивни болести.

 5. Справување со дијабетес

  Лукот го подобрува нивото на шеќер, го намалува ризикот од компликации за болни од дијабетес, се бори против инфекции, го намалува LDL холестеролот и ја подобрува циркулацијата на крвта.

Доколку сакате да уживате во бројните придобивки од лук но ве спречува непријатната миризба од истиот Health Aid има решение за вас. Пробајте го Garlic Oil и направете му голема услуга на вашиот имунитет без никакви последици.

Share this post